Naanbrood met knoflook en koriander

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakfolie

Bereidingswijze

  1. Kneed alles behalve de knoflook en de tot een behoorlijk stevig deeg.
  2. Laat onder een vochtige doek ongeveer 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  3. Verdeel het deeg in 10 gelijke bolletjes.
  4. Leg deze op een met bloembestoven blad en laat weer 30 minuten rusten onder een doek.
  5. Oven voorverwarmen tot 240 graden C.
  6. Rol de balletjes per 2 uit tussen je handen om ze soepel te krijgen en vorm er platte broodjes van.
  7. Smeer wat gesmolten op de broodjes en bestrooi met knoflook en koiander.
  8. Leg ze op een ingesmeerde plaat of op bakfolie.
  9. In de oven afbakken in 5-6 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  10. Uit de oven en de volgende bakken to ze allemaal gedaan zijn.
  11. Afgekoeld zijn ze goed houdbaar in de vriezer.
  12. Uit de vriezer even wat bevochtigen en 4 minuten in een hete oven om ze weer lekker knapperig te krijgen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Naanbrood met knoflook en koriander heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Goed gelukt! Lekkerder en ook nog veel goedkoper dan die in de winkel, nu nog proberen hoe het uit de vriezer komt. Groeten Jacco.
Jacco Prins 13 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
110 kcal
5%440 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Naanbrood met knoflook en koriander