Naanbrood met knoflook en koriander
- Herkomst India
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van carlotta
- 1 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Bakfolie
Bereidingswijze
- Kneed alles behalve de knoflook en de tot een behoorlijk stevig deeg.
- Laat onder een vochtige doek ongeveer 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke bolletjes.
- Leg deze op een met bloembestoven blad en laat weer 30 minuten rusten onder een doek.
- Oven voorverwarmen tot 240 graden C.
- Rol de balletjes per 2 uit tussen je handen om ze soepel te krijgen en vorm er platte broodjes van.
- Smeer wat gesmolten op de broodjes en bestrooi met knoflook en koiander.
- Leg ze op een ingesmeerde plaat of op bakfolie.
- In de oven afbakken in 5-6 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Uit de oven en de volgende bakken to ze allemaal gedaan zijn.
- Afgekoeld zijn ze goed houdbaar in de vriezer.
- Uit de vriezer even wat bevochtigen en 4 minuten in een hete oven om ze weer lekker knapperig te krijgen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Naanbrood met knoflook en koriander heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 110 kcal | 5% | 440 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |