Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Beschuitpudding met sinaasappel recept
Beschuitpudding met sinaasappel recept

Beschuitpudding met sinaasappel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verkruimel de beschuit. Roer de eieren, de melk, 2 eetlepels suiker, de ma´zena en de citroenschil door elkaar.
Roer de beschuit en de cranberry's erdoorheen en laat dit puddingmengsel ca. 30 minuten trekken.
Doe het puddingmengsel in de ingevette met paneermeel bestrooide puddingvorm. Sluit de puddingvorm af en zet hem in een pa. Vul de pan met de helft met heet water. Breng aan de kook en laat afgedekt ca. 1uur garen. Maak de vorm open en laat de pudding ca. 10 minuten afkoelen. Stort de pudding op een bord.
Was 2 biologische met heet water, wrijf ze droog en rasp de schil er fijn af met een zesteur. Verwijder zo veel mogelijk wit vruchtvlees van de sinaasappel. Snijd de sinaasappel in schijven.
Pers de overige 2 sinaasappels uit. Karamelliseer 4 eetlepels suiker. Blus af met de sinaasappelsap. Kook tot de karamel is opgelost, voeg de sinaasappelschil en de schijfjes toe. Besprenkel de warme pudding met de siroop.
Garneer met de sinaasappelschijfjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit beschuitpudding met sinaasappel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven