Chocolade-griesmeelpudding met aardbeien

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Schaaf met een dunschiller wat rolletjes van de chocolade en zet ze koud weg.
  2. Hak de overige chocolade in stukken.
  3. Splits de .
  4. Klop het eiwit stijf en strooi er geleidelijk 2 tot 3 eetlepels door.
  5. Breng de aan de kook, roer er de griesmeel, het zakje en 3 eetlepels door.
  6. Laat ca 1 minuut zachtjes koken en smelt de chocolade erin.
  7. Roer het eigeel erdoor.
  8. Spatel het geklopte eiwit doorheen.
  9. Giet het mengsel direct in 6 met koud water omgespoelde vormpjes (ca 150 milliliter) of in een schaal en zet het geheel ca. 3 uur in de koelkast.
  10. Was de en halveer ze.
  11. Stort de pudding op een bord, garneer met chocoladesnippers en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • suiker, vanillesuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
170 kcal
8%1020 kcal
Vetten
8 g.
12%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
6%90 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
1%6 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade-griesmeelpudding met aardbeien