Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolademousse met portpruimen recept
Chocolademousse met portpruimen recept

Chocolademousse met portpruimen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit voor de mousse eventueel een dag van te voren de melk. Breek de chocolade in stukken en smelt hem au bain marie. Laat de kom met chocolade op het warme water staan en voeg de melk geleidelijk al roerend toe aan de chocolade. Laat ca. 30 minuten afkoelen. Klop de slagroom stijf en spatel hem voorzichtig door de chocolade. Zet de mousse minstens 3 uur afgedekt in de koelkast.
Was en ontpit voor de portpruimen eventueel een dag van tevoren de pruimen.
Breng 200 ml water met de port, de vanillesuiker, de suiker en de kaneelstokjes aan de kook. Roer de ma´zena glad met 3-4 eetlepels water en bind de saus ermee. Voeg de pruimen toe en breng aan de kook. Kook 2.5 minuten op laag vuur. Laat afkoelen.
Verdeel de mousse over de bordjes. Garneer met chocoladevlokken.
Garneer met wat van de pruimen en eventueel de chocoladevlokken en geef de overige pruimencompote er apart bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolademousse met portpruimen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven