Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crema citrona recept
Crema citrona recept

Crema citrona


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de eidooiers en 50 gram suiker met de handmixer romig.
Meng de maïzena met 150 ml melk en klop door het eidooiermengsel.
Breng 600 ml melk met het kaneelstokje en de citroenschil aan de kook. Neem het kaneelstokje uit de melk. Roer de hete melk door het eidooiermengsel.
Giet het geheel terug in de pan. Verwarm de melk al roerend tot hij begint te binden. De crème mag niet koken!! Giet de crème in een schaal (liefst metaal) en zet in een koud water bad. Laat de crème afkoelen en roer af en toe door.
Verdeel de crème over 4 schaaltjes en bestrooi elk met 1 eetlepel suiker. Karamelliseer met een crème brûléebrander (of onder een hete ovengrill (let op kan snel verbranden).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crema citrona recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven