Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crème caramel recept
Crème caramel recept

Crème caramel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet 4 ovenvaste vormpjes (ca 150 ml)in.
Smelt voor de caramel 80 gr suiker in een pan op middelhoog vuur. Roer er af en toe doorheen.

Doe er wanneer de caramel goudbruin is, 1 el heet water en het citroensap bij. Let op dat het niet spat. Breng onder voortdurend roeren aan de kook tot de caramel is opgelost.

Schenk de vloeibare caramel in vormpjes zodat de bodem goed bedekt is en laat afkoelen.

Meng het ei met de dooiers, de melk, de slagroom en 4 el suiker
Zet de vormpjes in een ovenschaal.
Giet het mengsel in de vormpjes.

Schenk kokend water in de ovenschaal tot de vormpjes voor 2/3 in het water staan. Bak ca 50 min in een voorverwarmde opven (electrisch 175 gr/ hetelucht 150 gr/ gas: stand 2) Laat ze afkoelen en zet vervolgens 2.5 uur afgedekt in de koelkast.

Maak de puddinkjes voor het serveren los door met een mes langs de randen van de vormpjes te gaan. Stort ze op een dessertbord.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crème caramel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven