Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Flensje met stoofperencompote, kaneelijs en een stroopje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kaneelijs:
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine op
tot een luchtige, witte massa.
Breng de melk met de room en het kaneel aan de kook.
Laat even afkoelen en meng dit (in het begin beetje bij
beetje) door de eierdooier/suiker massa. Verwarm dit tot de
massa dik wordt, let wel op schiften. Laat afkoelen en draai
er in de sorbetiere een stevig ijs van.
Doe het ijs in een kom en zet het in de vriezer.

Flensjes:
Doe de gezeefde bloem in een kom, voeg het zout toe en
maak in het midden een kuiltje. Roer het ei erdoor en voeg
de suiker toe. Klop er beetje bij beetje de melk door tot een
beslag ter dikte van yoghurt. Smelt de boter en voeg dit toe
aan het beslag. Laat het beslag een uur rusten en klop het
daarna weer op.
In een pan 12 dunne flensjes bakken, warm houden tot
serveren.

Stoofperencompote:
Schil de peren en snij ze in achten.
Breng het water aan de kook met de rietsuiker,
kaneelstokje, de doorgesneden vanille peul en de kruiden,
ruim onder.
Kook de peren in circa 30 minuten gaar, haal ze uit de pan en
houd warm. De rest van de vloeistof in laten koken tot een
vloeibare siroop. Af laten koelen tot hand warm, overgieten
in een spuitzak.

Vouw het flensje in vieren, schep in het hoorntje (til één
hoekje van het flensje op) de perencompote; schep voor
het flensje 2 quenelles met kaneelijs en strooi over het
geheel poedersuiker. Spuit met een dun straatje wat stroop
over het gehele dessert.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit flensje met stoofperencompote, kaneelijs en een stroopje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven