Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde vijgen recept
Gegratineerde vijgen recept

Gegratineerde vijgen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt 3 eetlepels rietsuiker in een flinke klont boter tot het begint te kleuren. Voeg 12 gepelde en verkruimelde vijgen toe die begoten zijn met het sap van een halve citroen en flambeer de vruchten met een glaasje donkere rum. Vermeng ze vervolgens met de verkruimelde lange vingers en verdeel het mengsel in 6 met boter ingevette ovenschaaltjes. Snijd de overgebleven vijgen in gelijke helften, voeg ze toe en strooi er opnieuw rietsuiker overheen. Zet het geheel onder de grill. Garneer de 6 schaaltjes met enkele toefjes slagroom en dien ze direct op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde vijgen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven