Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gember broodpudding recept
Gember broodpudding recept

Gember broodpudding


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een metalen puddingvorm van 1 liter en bakfolie om mee af te dekken of een warme-puddingvorm met deksel in met boter en bestrooi beide met het paneermeel (afdekfolie en vorm). Breng de melk aan de kook, week van het vuur af het brood zonder korsten en in stukjes, ca 10 minuten. Splits de eieren en klop er de eidooiers, de suiker, de gembersiroop, de gember en de citroenrasp door. Klop 3 eiwitten heel stijf en spatel het door het broodmengsel. Vul hiermee voor 3/4 deel de vorm. Dek deze zorgvuldig af met de folie of deksel. Zet de vorm in een wijde pan en giet hierin heet water tot ca. 2 cm onder de rand. Breng het water aan de kook en kook de pudding op een laag vuur in ca 1,5 uur gaar. Het water moet zachtjes blijven koken. Haal de vorm uit het water en open deze. Laat de pudding even uitdampen en stort de pudding op een bord. Serveer de gember broodpudding met warme custardsaus uit mijn receptenboek.

Allergenen Informatie

Voor dit gember broodpudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven