Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoomde kaneelpudding met karamelsaus recept
Gestoomde kaneelpudding met karamelsaus recept

Gestoomde kaneelpudding met karamelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Mix de boter met 100 gram suiker. Voeg hier 1 voor 1 de eieren toe en mix het bakmeel, de kaneel en de cacao erdoor. Schenk dit in de puddingvorm. Breng water in de stoompan aan de kook en zet de puddingvorm hierin. Stoom de pudding met het deksel op de pan in 1 uur en 15 minuten op een laag vuur gaar. Laat in een koekenpan met dikke bodem de rest van de suiker op laag vuur smelten en verwarm de slagroom. Haal de pan van het vuur zodra de suker vloeibaar is en schenk al roerend de warme room scheut voor scheut erbij. Neem de hete puddingvorm uit de pan, leg er een bord op en keer de pudding voorzichtig zodat hij uit de vorm glijdt. Serveer met de karamelsaus (verwarm deze opnieuw als hij hard geworden is).

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gestoomde kaneelpudding met karamelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven