Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griesmeelpudding met bessensap recept
Griesmeelpudding met bessensap recept

Griesmeelpudding met bessensap


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng in een pan met dikke bodem de melk met de helft van de citroenschil tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes trekken. Meng in een kommetje het griesmeel met de helft van de suiker. Neem de citroenschil uit de melk en voeg al roerende het griesmeel toe tot de pap bindt. Laat hem nog 8 minuten op laag vuur koken. Spoel een puddingvorm (1 liter) om met koud water, schenk de griesmeelpap erin, laat hem afkoelen en daarna in de koelkast in 1.5 uur opstijven. Breng in eeen pan de bessensap met 1 deciliter water, het kaneelstokje en de rest van de citroenschil aan de kook en laat het sap 10 minuten op laag vuur intrekken. Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil en los de rest van de suiker op in het bessensap. Roer in een kopje het aardappelmeel met 1 eetlepel water tot een glad papje en voeg dit al roerende aan het sap toe. Blijf roeren tot een glad gebonden saus en laat die afkoelen. Stort de griesmeelpudding en schenk er een beetje bessensapsaus over. Geef de rest van de saus er apart bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit griesmeelpudding met bessensap recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven