"Magere"crèpes met blauwebessenvulling

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak in een kom een crèpebeslag, van het , het meel, de melk, de en het .
  2. Vet een crèpepan of koekenpan licht in en verhit hem.
  3. Neem de pan van het vuur en verdeel 2 eetlepels beslag over de bodem.
  4. Zet de pan weer op het vuur en bak de crèpe in 1-2 minuten goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Bak de rest van het beslag op dezelfde manier maar vet steeds de pan in.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  7. Meng de , 50 gram , 20 gram en de helft van de sinaasappelrasp.
  8. Leg de crèpes met de ongebakken kant op een ingevette bakplaat, schep op de ongebakken kant van elke crèpe een volle eetlepel van de vulling.
  9. Verwarm ze 15-20 minuten in de oven.
  10. Maak ondertussen voor de saus de resterende sinaasappelrasp, het , de , de resterende , de en de resterende bosbessen en breng het mengsel in een pan aan de kook.
  11. Laat de saus al roerende indikken eventueel wat allesbinder gebruiken.
  12. Schenk de saus over de crèpes en serveer warm.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • volkorenmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere melk en ricotta
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in magere melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
171 kcal
8%684 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%40 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor