Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sinaasappelen aspic recept
Sinaasappelen aspic recept

Sinaasappelen aspic


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de gelantine in een kom met koud water en laat ze daar rusten. Schil de sinaasappelen en verwijder goed al het wit van de schil en alle harde velletjes tussen de partjes. Snijd de partjes klein in stukjes van ca. 2 cm. Neem 6 glazen en verdeel de stukjes over de glazen. Verwarm de jus d'orange. Niet laten koken! Neem het pannetje van het vuur. Verwarm in een ander pannetje de Cointreau. Neem de gelantine en knijp deze uit. Doe de blaadjes één voor één bij de Cointreau onder voortdurend roeren. Giet dit mengsel bij de jus d'orange. Verdeel dit mengsel over de glazen en zet ze weg in de koelkast voor ongeveer 3 uur.

Serveersuggesties

U kunt de glazen gevuld presenteren met een laagje vruchtencoulis. Op de foto ziet u een glas met aardbeicoulis. U kunt ook eerst een laagje coulis op een bord doen en vervolgens de sinaasappel aspic op het bord storten. U moet dan de glazen even in warm water houden om de gelantine vrij te maken van het glas. Het recept voor een vruchtencoulis kunt u ook vinden op mijn receptenpagina.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sinaasappelen aspic recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven