Sinaasappelmousse

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Garde
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Laat de in koud water inweken.
  2. Was de onpespoten , wrijf hem droog en rasp de schil.
  3. Snijd alle doormidden en pers het sap eruit.
  4. Splits de .
  5. Klop de eidooiers, de en de met de garde van een mixer tot een luchtige crème.
  6. Klop de sinaasappelschil, het sinaasappelsap en het er doorheen.
  7. Laat de met hangend water oplossen in een pan op middelhoog vuur.
  8. Roer eerst 3 eetlepels crème door de en meng het vervolgens door de resterende crème.
  9. Klop het eiwit en de apart van elkaar stijf.
  10. Spatel ze achtereenvolgens door de creme.
  11. Doe de mousse in 4 de glazen en zet ze minimaal 4 uur koud weg.
  12. Versier de mousse voor het serveren met en sinaasappelschil.
25
25
25

Variaties op Sinaasappelmousse

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sinaasappelmousse
VariatieAantalGang
Witte chocolade/sinaasappelmousse1Nagerechten
Sinaasappelmousse op aardbeiencarpaccio1Nagerechten
Sinaasappelmousse1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
247 kcal
12%988 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
26 g.
29%104 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappelmousse