Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tiramisu met cakebodem en bosvruchten recept
Tiramisu met cakebodem en bosvruchten recept

Tiramisu met cakebodem en bosvruchten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker.
Klop in een andere kom de eierdooiers met de basterdsuiker tot een romige massa. Voeg hier al kloppend beetje bij beetje de mascarpone aan toe.

Verdeel de cake over de bodem van een vorm en druk zachtjes aan met de bolle kant van een lepel. Besprenkel dit met de marsala. Neem 4/5 van de (ontdooide) bosvruchten en bedek de cakelaag hiermee.

Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarponemassa. Spatel daarna de overgebleven 1/5 van de bosvruchten er voorzichtig door.
Vul de rest van de vorm met de mascarponemassa, dek af met folie en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Bestrooi voor het opdienen de tiramisu met cacaopoeder.

Serveersuggesties

Om een luchtiger dessert te krijgen, vervang de slagroom eens door het opgeklopte eiwit van 2-3 eieren (wel met de eetlepel suiker kloppen, eventueel met wat vanillesuiker).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tiramisu met cakebodem en bosvruchten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven