Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tiramisu van aardbeien, speculaas en munt recept
Tiramisu van aardbeien, speculaas en munt recept

Tiramisu van aardbeien, speculaas en munt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de aardbeien af onder koud water en ontdoe ze van de steeltjes. Doe de driekwart van de aardbeien in een schaal met 10 fijngehakte muntblaadjes. Ga er een paar maal met de mixer doorheen. (het moet geen egale massa worden) Voeg er 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel citroensap aan toe en meng alles goed dooreen. (houd ¼ van de aardbeien apart). Scheid de dooiers van de eieren van het eiwit. Klop het eigeel op met de suiker (90 gram) totdat het mengsel wit wordt. Meng er met een spatel voorzichtig de mascarpone doorheen. Het mengsel mag niet vloeibaar worden. Klop het eiwit met een mespuntje zout op tot een witte massa. Voeg er 1 eetlepel suiker aan toe en klop het nogmaals op. Voeg dit mengsel met een spatel voorzichtig toe aan het aardbeien/mascarpone mengsel. Pers de sinaasappel uit. Snijd een zestal aardbeien in plakjes en leg deze apart. Mix de overblijvende aardbeien met de mixer tot een gladde massa. Neem 8 glazen bekertjes (whiskyglazen voldoen hiervoor uitstekend). Verdeel de helft van de met de mixer bewerkte aardbeien over de acht glazen (ongeveer een eetlepel). Haal een speculaas snel door het sinaasappelsap en leg deze op de aardbeien. Bedek dit met 2 eetlepels van de crème. Verdeel de rest van de met de mixer bewerkte aardbeien over de glazen en dek deze wederom toe met een in het sinaasappelsap gedoopte speculaas. Giet de rest van de crème er overheen. Zet de glazen 24 uur in de koelkast. Verdeel de plakjes aardbei en de muntblaadjes voor het serveren over de glazen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tiramisu van aardbeien, speculaas en munt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven