Notencake

Ingrediënten

+ -
print

Voor het glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. , en ontpitte grof hakken.
  2. In een kom de zachte , de en iets piekerig roeren.
  3. Er 4 er 1 voor 1 doorroeren (volgende ei er pas door kloppen als het ei opgelost is).
  4. De en 1 eetlepel zeven en in gedeeltes krachtig door het beslag roeren.
  5. De noten en samen met 1 eetlepel snel door het beslag scheppen.
  6. Een ingevette cakekom voor niet meer dan ¾ met beslag vullen en de cake in 75 à 90 minuten op 160°C gaar laten bakken.
  7. Voor het glazuur:
  8. De en een paar druppels mengen en roeren en over de cake smeren.
25
25
25

Variaties op Notencake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Notencake
VariatieAantalGang
Appel-notencake1Taart en gebak
Notencakejes1Taart en gebak
Witte chocolade-walnoten-pecannotencake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten en walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Notencake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ben hem nu aan het maken zal vast lekker smaken.
Jessica 9 mei 2012
Lekker lekker, super lekker! Iedereen geniet!!
6 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
468 kcal
23%4212 kcal
Vetten
28 g.
40%252 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%171 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
22 g.
24%198 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Notencake