Omelet met courgette
- Herkomst Nederland
- Categorie Lunchgerechten
- Omelet recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Was de en snijd hem in de lengte in plakken van 1 cm.
- Halveer de plakken in de lengte.
- Pel de knoflook en snipper hem fijn.
- Ris de blaadjes van de takjes en houd er 2 achter voor garnering.
- Scheur de rest grof.
- Verhit 1 theelepel in de koekenpan.
- Fruit de knoflook 1/2 minuut zachtjes.
- Voeg de toe en bak ze in 8 minuten bruin.
- Keer ze af en toe.
- Schep de erdoor.
- Breng het op smaak met .
- Breek de boven een kom.
- Voeg de en toe en klop het los.
- Verwarm twee borden.
- Verhit de helft van de rest van de in de koekenpan en schenk de helft van het eimengsel erin.
- Bestrooi als de omelet begint te stollen met de helft van de kaas.
- Dek het af zodat de kaas smelt en de omelet verder stolt.
- Laat de omelet op een bord glijden en houd hem warm.
- Bak op dezelfde manier de tweede omelet.
Ook lekker om te maken
Variaties op Omelet met courgette
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Omelet met courgette en feta | 1 | Eiergerechten |
Omelet met courgette | 1 | Eiergerechten |
Tonijnomelet met courgette | 1 | Lunchgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 248 kcal | 12% | 496 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 30 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 6 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |