Paasbrood

Ingrediënten

+ -
print

Voor het voordeegje:

Verder:

Materiaal:

Afwerking:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Werkwijze:
  2. Bereid het voordeegje:
  3. Strooi in een grote kom 1 eetlepel , verkruimel er de in, strooi er de suiker op en overgiet met de lauwe .
  4. Roer goed los met een vork, dek af met een theedoek en laat 15 minuten rusten.
  5. Snijd de en de orangeade in stukjes, hak de , meng en overgiet met en laat een beetje trekken.
  6. Klop de met de suiker romig.
  7. Meng er het , saffraan en het vanillemerg onder.
  8. Klop er de één voor één onder.
  9. Doe het eimengsel bij het voordeegje en meng goed.
  10. Klop er dan geleidelijk aan de onder.
  11. Klop tot het deeg van de rand loskomt en dat men een luchtig deeg heeft.
  12. Laat afgedekt 15 minuten rusten.
  13. Kneed de vruchten door het deeg, dek af en laat terug rijzen tot het volume verdubbeld is, minstens 30 minuten.
  14. Beboter de vorm, leg er het deeg in en laat opnieuw rijzen.
  15. Verwarm ondertussen de oven op 200°C.
  16. Bak het paasbrood 15 minuten op 200°C, verlaag de temperatuur tot 175°C en bak nog 45 minuten verder.
  17. Controleer of het paasbrood goed is.
  18. Haal de vorm uit de oven en laat het even rusten in de vorm.
  19. Ontvorm, bestrooi na afkoeling met en snijd in dikke plakken.
  20. Serveer met een kopje koffie.
25
25
25

Variaties op Paasbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Paasbrood
VariatieAantalGang
Paasbroodjes voor kids1Pasen
Paasbroodjesmet(paas)ei voor kinderen1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Paasbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 4 recensies
RESET

Echt was super super lekker
Jessica 29 maart 2015
Vraagje, heb je een vorm nodig voor het deeg, kan ik het brooddeeg ook vlechten en daarna in een braadslede in de oven zetten?
Linda Klöne 6 april 2012
Gewoon fijn suiker is ook goed hoor, veel succes, Ingeroosje
ingeroosje 8 november 2010
Hallo, Ik ben al even op zoek naar een recept van Paasbrood met saffraan en nu dan eindelijk gevonden! Maar zou je me misschien kunnen helpen wat er precies bedoeld wordt met 'griessuiker'; Is dit p... Lees reactie
salutes 31 oktober 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
494 kcal
24%3952 kcal
Vetten
25 g.
36%200 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
65 g.
25%520 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paasbrood