Peer met gorgonzola

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. De peren:
  2. Schil de , halveer ze en haal het klokhuis er uit.
  3. Doe de in een pannetje, voeg 50 gram en het sap van de toe.
  4. Leg de er.
  5. Vul eventueel af met wat water zo dat de helemaal onder zijn.
  6. Neem de er uit en breng de aan de kook.
  7. Blancheer nu de in dit vocht.
  8. Snijd de halve in een waaier.
  9. De gorgonzolasaus:
  10. Snijd de in grove stukken.
  11. Verwarm deze samen met de en maak er een glad mengsel van.
  12. De salade:
  13. Rasp de schil van een sinaasappel en zet dit even apart.
  14. Schil nu de twee en snijd de partjesuit.
  15. Snijd de in fijne reepjes en meng dat met de sinaasappelpartjes.
  16. De dressing:
  17. Voeg 10 gram bij de , vervolgens de cointreau en de sinaasappelrasp.
  18. Kook dit nu ongeveer in tot er 1/3 over is en doe het dan over de salade.
  19. Doe alles even in een zeef zodat de overtollige saus weg kan.
  20. Presenteer dit mooie nagerecht op een groot bord.
  21. Bedek de helft van de borden met de gorgonzolasaus en leg de plakjes peer in waaiervorm in de saus.
  22. Op de andere helft de salade en maak af met een blaadje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
180 kcal
9%720 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Peer met gorgonzola