Perziktaart
- Herkomst Spanje
- Categorie Taart en gebak
- Perziktaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van katrien-spanje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakplaat
- Magnetron
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC (hete lucht stand).
- Maak de boter zacht in de magnetron (niet vloeibaar!).
- Meng hierdoor de .
- Als die helemaal is opgenomen doe er dan de doorheen.
- Kruimel de snippers boven de kom en roer ze door het beslag.
- Rol het licht uit en snijd ‘m tot ’n grote vierkante lap.
- Snijd deze doormidden en leg 1 helft in het midden van een bakplaat (bekleed met bakpapier).
- Spatel het mengsel op deze helft, leg de er op, twee aan twee, totdat het hele deeg bedekt is met .
- Rol de andere helft licht uit en vouw ´m dubbel (niet aandrukken!!!), maak aan de vouw kant van het deeg inkepingen tot ruim op de helft ervan.
- Vouw het deeg weer uit en leg het nu over de heen zodat ze helemaal bedekt zijn.
- De inkepingen liggen nu over de en de dichte gedeeltes aan de randen.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de taart in 15 tot 20 minuten.
- Als de taart gaar is, haal 'm uit de oven en bestrooi ´m rijkelijk met .
- Zet de oven op boven warmte (of grill) en laat de suiker in 1 à 2 minuten glaceren (bruin en glanzend worden).
Ook lekker om te maken
-
Recept
Perziktaart450m
-
Recept
Perziktaart met vanillehangop45u40m
-
Recept
Perziktaart41u30m
-
Recept
Perziktaart430m
Variaties op Perziktaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Perziktaart | 3 | Taart en gebak |
Perziktaart zonder oven | 1 | Taart en gebak |
Perziktaart met vanillehangop | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem en bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 207 kcal | 10% | 1656 kcal |
Vetten | 9 g. | 12% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 3 g. | 17% | 24 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 6% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 13% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 176 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 16 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |