Ingrediënten

+ -
print

Eerste deeg:

Tweede deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Het eerste deeg:
    Zeef beide soorten bloem boven de kom en voeg de verbrokkelde verse of gedroogde gist, gerstemoutstroop en water toe.
  2. Kneed de ingrediënten tot een .
  3. Vorm van het een bal en bedek het met een vochtige theedoek.
  4. Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld (ca. 30 minuten).

    Het tweede deeg:
    Doe in een andere kom de bloem voor brood en voeg het eerste deeg, de zout, melk en als laatste de boter toe.
  5. Kneed het krachtig op een met bestoven werkblad tot een elastisch en zacht .
  6. Maak er bal van en laat opnieuw rijzen tot het in volume is verdubbeld.

    Maak van het 4 ballen van elk ca. 320 gram.
  7. Laat de deegballen onder een vochtige theedoek ca. 20 minuten rusten.
  8. Rol ze daarna uit tot langwerpige repen van ca. 30 cm en rol ze op.
    Sla de uiteinden van de opgerolde repen naar onderen om zodat er 4 broodjes onstaan.

    Leg de broodjes op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  9. Snijd met een scherp mesje de broodjes aan beide kanten in.
  10. Laat ze nogmaals 40-50 minuten rijzen en bak de broodjes daarna ca. 50 minuten in de oven op 190°C (hete luchtovens -20°C).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, bloem, deeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en deeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
40 kcal
2%720 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%126 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Piëmontese broodjes