Pitabroodjes (recept om ze zelf te bakken)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Plank

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
    Doe de gist in een kommetje.
    Meng het koude en het hete met de en giet een kwart hiervan bij de gist.
    Roer dit mengsel romig en zet het op een warme plaats tot het goed schuimt.
    Meng intussen de met de rest van het en zeef de bloem met het in een warme kom.
    Meng de bloem tot een deeg, eerst met het gistpapje, daarna met het en mengsel.
    Voeg indien nodig iets meer bloem toe.
    Kneed het deeg op een met bloem bestoven plank circa 10 minuten.
  2. Was de kom, droog hem af en vet hem licht in met olijfolie.
    Leg het deeg terug in de kom, doe hem in een plastic zak, sluit die goed af en laat het deeg op een warme plaats 1½ tot 2 uur rijzen.
    Sla het deeg terug en verdeel het in stukken van 80 tot 100 gram elk.
  3. Vorm hiervan ovalen van 12x20 cm.
    Laat ze op een licht met bloem bestoven doek op een warme plaats 20 tot 30 minuten rijzen.
    Laat de laatste 2 minuten twee ingevette bakplaten mee warmen.
    Leg zoveel mogelijk pita broodjes op deze twee hete platen, smeer ze in met een kwastje en schuif de platen in de oven.
    Temper na 3 min de oven tot 230°C en laat de broodjes nog 3 minuten bakken, of iets langer, tot ze opgezwollen zijn en hier en daar bruine vlekjes hebben.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
49 kcal
2%196 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pitabroodjes (recept om ze zelf te bakken)