Pittige tortilla's
- Herkomst Mexico
- Categorie Hapjes
- Tortilla recepten
- Bereiden
- Kookboek van pvdnieuwendijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Pel de en hak hem op een snijplank.
- Schil de en snijd hem in kleine blokjes.
- Pel en pers de knoflook.
- Verhit de olie in een middelgrote steelpan en bak het gehakt, de , en knoflook al roerend tot de gehakt egaal bruin is.
- Bak het paprika- en komijnpoeder 1 minuut mee.
- Voeg de , , bouillon en toe.
- Breng aan de kook en maak grote stukken gehakt klein met een lepel.
- Doe de deksel erop en laat het mengsel 30 minuten doorkoken.
- Roer af en toe, zodat het mengsel niet aanbakt.
- Doe als het gehakt gaar is de diepvriesgroenten in een kleine steelpan, zet ze onder koud water, breng aan de kook en laat 4 minuten doorkoken.
- Giet ze daarna af door een zeef.
- Schep het gehaktmengsel in een ondiepe ovenschaal.
- Verdeel de groenten erover en leg de erop.
- Verwarm de grill voor.
- Rasp de kaas over de schotel en zet het geheel onder de grill tot de kaas borrelt.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 539 kcal | 26% | 539 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 18 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 45 g. | 17% | 45 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |