Gezeefde bakmeel(450 gram) erdoor met de citroenschil en een beetje zout(1 stuk).
Als laatste langzaam de boter(225 gram) erdoor mengen.
Het deeg verdelen over de bakplaat.
Appels(1 stuk) schillen en in reepjes snijden, veel kaneel(1 stuk) erover en de gembersiroop(4 eetlepels), citroensap(1 stuk) en de basterd suiker(2 eetlepels)(300 gram) erdoor.
Dit alles een poosje (uurtje) laten intrekken.
Dan dakpansgewijs op beslag leggen.
25 à 30 minuten op 200 graden C.
Na het bakken de abrikozenjam(4 eetlepels) warm maken en over de koek verdelen.
Het amandelschaafsel even bakken en eroverheen strooien.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker, vanille suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, vanille suiker, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.