Polpettone
- Herkomst Italie
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van FreddyL
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Italiaans gehaktbrood (polpettone) maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden. - Snipper 1 en snijd 1 teen fijn.
- Snijd de korstjes van 3 sneetjes .
- Laat 1 potje ’s uitlekken in een vergiet en snijd ze in repen.
- Snijd 1 bakje platte peterselie fijn en 125 gram mozzarella in plakken.
Vulling:
Doe 600 gram Italiaans gekruid gehakt in een kom en meng met de ui en knoflook. - Doe 100 milliliter in een diep bord en week het brood 2 minuten.
- Knijp het uit en meng door het .
- Bekleed de bodem en de randen van een cakevorm van 30 centimeter met 160 gram .
Verdeel éénderde van het over de cakevorm en verdeel hierover de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de mozzarella. - Verdeel éénderde van het en de rest van de paprika, peterselie en mozzarella erover.
- Verdeel de rest van het erover en vouw de eromheen.
Bak in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. - Neem uit de oven, laat 5 minuten rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm.
- Snijd het gehaktbrood in plakken.
Variaties op Polpettone
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Polpettone (Italiaans gehaktbrood) | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 465 kcal | 23% | 1860 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |