Pompoenbrood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Micha1
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- ontdoen van pitten en draden en in kleine stukjes snijden.
- samen met het in een pan met deksel aan de kook brengen, warmtebron laag draaien en in 15 minuten gaar laten stoven.
- Laat de iets afkoelen.
- Voeg de toe aan de en knijp met je hand de tot moes,(als je niet van kleine stukjes in je brood houdt dan pureer je de moes met een blender).
Meng het met de in een grote kom en voeg de pompoenmoes samen met de en toe aan het . - Kneed alles goed door tot je een homogene massa hebt.
- Dek de kom af met een schone theedoek en laat 45 minuten rusten op een warme tochtvrije plek.
Verwarm nu de oven voor op 200 graden. - Stort het deeg in een groot bakblik dat ingevet is of bekleed met bakpapier.
- Laat nog eens 10 minuten rusten.
- Zet het pompoenbrood in de voorverwarmde oven en bak de eerste 20 minuten af op 200 graden.
- Daarna draai je de temperatuur naar beneden op 150 graden voor ongeveer 90 minuten.
- Controleer tegen het einde van de baktijd met een breinaald of het brood gaar is.
Variaties op Pompoenbrood
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pompoenbrood | 1 | Lunchgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 481 kcal | 24% | 4810 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 90 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 67 g. | 26% | 670 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 15 g. | 16% | 150 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |