Povitica (Pools notenbrood)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    Kneed de , , , , 75 gram en 1 ei gedurende 10 minuten.
    Laat het deeg 1 uur rijzen.
    Breng ondertussen de gecondenseerde , de , de rest en langzaam aan de kook.
    Roer de er door en 2 .
  2. Verwarm het geheel al goed roerend tot het mengsel dik wordt.
    Rol het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap.
    Verdeel het notenmengsel er over.
    Rol de deeglap op en doe het geheel in een broodvorm.
    Laat het geheel een uur rijzen.
    Bak het geheel 40 minuten in een oven van 170°C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Povitica (Pools notenbrood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Vandaag dit brood gemaakt, maar omdat we niet van walnoot houden zijn er hazelnoten in gegaan. Ik heb wel, voordat ik de eieren toegevoegd heb, de eieren eerst geklutst en daarna eerst wat mengsel bij... Lees reactie
Wim 3 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
921 kcal
46%3684 kcal
Vetten
42 g.
60%168 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
93 g.
35%372 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Povitica (Pools notenbrood)