Verwarm de oven voor op 200°C.
Kneed de , , gist(2 theelepels), zout(2 theelepels), 75 gram suiker(150 gram) en 1 ei gedurende 10 minuten.
Laat het deeg 1 uur rijzen.
Breng ondertussen de gecondenseerde melk(1 blikje)(0.25 liter), de boter(100 gram), de rest suiker(150 gram) en cacao(1 eetlepel) langzaam aan de kook.
Roer de walnoten(100 gram) er door en 2 eieren(3).
Verwarm het geheel al goed roerend tot het mengsel dik wordt.
Rol het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap.
Verdeel het notenmengsel er over.
Rol de deeglap op en doe het geheel in een broodvorm.
Laat het geheel een uur rijzen.
Bak het geheel 40 minuten in een oven van 170°C.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, melk, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Povitica (Pools notenbrood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Vandaag dit brood gemaakt, maar omdat we niet van walnoot houden zijn er hazelnoten in gegaan. Ik heb wel, voordat ik de eieren toegevoegd heb, de eieren eerst geklutst en daarna eerst wat mengsel bij... Lees reactie
Wim 3 maart 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.