Quiche Lorraine

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Taartvorm
  • Koekenpan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Bereiden:
  2. Oven voorverwarmen op 200 graden C.
  3. In koekenpan verhitten.
  4. Baconplakjes in gedeelten knapperig bruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
  5. In kom met en zout en peper loskloppen.
  6. Rest van gruyere erdoor roeren.
  7. Werkvlak met bestuiven.
  8. Plakjes op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap die ca. 4 cm groter is dan taartvorm.
  9. Taartvorm met deeg bekleden.
  10. Opstaande rand goed tegen rand van vorm duwen.
  11. Overtollig deeg langs rand wegsnijden.
  12. Met vork gaatjes in bodem prikken.
  13. Gruyere-paneermeelmengsel over bodem strooien en met bedekken.
  14. Kaasroommengsel erover schenken.
  15. In midden van oven taart ca. 40 min.
  16. goudbruin en gaar bakken.
  17. Eventueel kaastaart laatste 10 min.
  18. met aluminiumfolie afdekken.
  19. Taart laten afkoelen, in punten snijden en in aluminiumfolie verpakt vervoeren.
25
25
25

Variaties op Quiche Lorraine

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Quiche Lorraine
VariatieAantalGang
Quiche Lorraine9Ovenschotels
kaastaart, quiche lorraine1Ovenschotels
Hartige taart (quiche Lorraine)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, paneermeel, bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bacon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
318 kcal
15%1272 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Quiche Lorraine