Quiche Lorraine
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Lunchgerechten
- Quiche lorraine recepten
- Bereiden
- Kookboek van michelskookboek
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Taartvorm
- Koekenpan
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Bereiden:
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- In koekenpan verhitten.
- Baconplakjes in gedeelten knapperig bruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
- In kom met en zout en peper loskloppen.
- Rest van gruyere erdoor roeren.
- Werkvlak met bestuiven.
- Plakjes op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap die ca. 4 cm groter is dan taartvorm.
- Taartvorm met deeg bekleden.
- Opstaande rand goed tegen rand van vorm duwen.
- Overtollig deeg langs rand wegsnijden.
- Met vork gaatjes in bodem prikken.
- Gruyere-paneermeelmengsel over bodem strooien en met bedekken.
- Kaasroommengsel erover schenken.
- In midden van oven taart ca. 40 min.
- goudbruin en gaar bakken.
- Eventueel kaastaart laatste 10 min.
- met aluminiumfolie afdekken.
- Taart laten afkoelen, in punten snijden en in aluminiumfolie verpakt vervoeren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Quiche445m
-
Recept
Quiche Leonie42u
-
Recept
Quiche met garnalen440m
-
Recept
Quiche met brie41u15m
-
Recept
Asperge quiche445m
-
Recept
Brocolli quiche445m
Variaties op Quiche Lorraine
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Quiche Lorraine | 9 | Ovenschotels |
kaastaart, quiche lorraine | 1 | Ovenschotels |
Hartige taart (quiche Lorraine) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter, paneermeel, bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel en bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bacon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 318 kcal | 15% | 1272 kcal |
Vetten | 28 g. | 40% | 112 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |