Ragoût van het schaap
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Ragout recepten
- Bereiden
- Kookboek van hoefblad
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Plet eerst de knoflook en leg de geplette teentjes even apart.
- Pletten doen we met het lemmet van een keukenmes.
- Je hoeft de teentjes niet te pellen want na het pletten valt de huid er zo af.
- Schil de .
- Maak de schoon.
- Snij de plakjes in reepjes en blancheer deze even in kokend water.
- Droog ze goed af met keukenpapier.
- Neem een koekenpan en leg het in de pan, voeg de toe en fruit de uitjes welke geglaceerd worden door het spek.
- Snijd het vlees in stukken van ca 40 gram.
- Snijd de in kleine stukjes en de penen in plakjes.
- Doe wat in een braadpan, maak de olie warm en voeg de toe, even 2 minuten laten sudderen.
- Voeg het vlees, de en de penen toe, doe er wat en zwarte bij.
- Als het vlees mooi bruin is, strooi er dan de over het vlees.
- Roer op hoog vuur alles 1 minuut goed door zodat de suiker kan carameliseren.
- Doe nu de er bij en laat deze ook even bruin worden.
- Snijd nu de knoflook in kleine stukjes en doe ze bij het vlees.
- Even verwarmen en dan wat warm water er bij gieten tot al het vlees bedekt is.
- Voeg nu de tomatenpuree toe.
- Leg het kruidenboeketje er bij.
- Laat alles nu 1 uur sudderen met de deksel op de pan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Neem nu een ovenschotel en haal de stukken vlees uit de massa en leg deze in de nieuwe pan.
- Schik de aardappeltjes over het vlees en doe het zelfde met de en het uitgebakken spek.
- Ontvet eventueel de groenten in de pan en schep alles over het vlees, de en de uitjes.
- Zet nu een uur in de oven.
- Snijd de peterselie heel fijn en strooi dat nu over de schotel.
- U kunt dit gerecht een dag vooraf klaarmaken en slechts opwarmen voor u het wilt serveren.
- Makkelijk als u gasten heeft.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1181 kcal | 59% | 4724 kcal |
Vetten | 370 g. | 529% | 1480 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 149 g. | 57% | 596 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |