Rijstevlaai

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Bakvorm
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de 6 minuten in een pan met ruim water.
  2. Laat het goed uitlekken en afkoelen.
  3. Roer de 50 gram gesmolten samen met de 50 gram , en klop dit met een garde tot een glad papje.
  4. Voeg dan eerst 1 ei toe en klop dit door het papje heen.
  5. Goed luchtig kloppen, daarna ei nr. 2 enz.
  6. tot de laatste ei, dan even goed doorkloppen.
  7. Vet de bakvorm in en verwarm de oven vast voor op 200 graden C. 5 minuten.
  8. Doe het zakje in het papje en daarna spatel de er voorzichtig doorheen.
  9. Niet te veel kloppen.
  10. Doe de uitgelekte en afgekoelde in een grote beslagkom en voeg daarbij het deegpapje en roer het er door heen.
  11. Doe dit geheel in de bakvorm met de spatel bovenkant netjes rechtmaken en strooi er kokosrasp er over heen.
  12. Bak de rijstevlaai op 200 graden C.
  13. en 65 minuten.
  14. Laat het daarna goed afkoelen voordat je de bakvorm openmaakt.
  15. Je kunt deze vlaai zowel warm bij de hoofdmaaltijd eten als koud als nagerecht of natuurlijk als taart bij de koffie.
25
25
25

Variaties op Rijstevlaai

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rijstevlaai
VariatieAantalGang
Rijstevlaai4Taart en gebak
Limburgse rijstevlaai2Taart en gebak
Rijstevlaai met slagroom1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
197 kcal
9%1576 kcal
Vetten
9 g.
13%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%56 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rijstevlaai