Risotto met paddenstoelen
- Herkomst Italie
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Askie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Breng de bouillon aan de kook en houd hem op laag vuur tegen de kook.
Verhit in een pan de en fruit hierin de gesnipperde , kastanjechampignons en ongeveer 3 minuten lang. - Voeg de toe en roer tot de korrels glazig zien.
Voeg een flinke scheur bouillon toe en laat de al roerende op matig hoog vuur het vocht opnemen. - Roer steeds opnieuw een scheut bouillon door de , laat de het opnemen en herhaal dit tot de bouillon op is.
- Dit kan 25 minuten duren.
- De moet aan het einde nog steeds wel vochtig zijn.
- Roer de door de risotto en breng het op smaak met en .
- Bestrooi de risotto bij het serveren met de geraspte kaas.
Dit gerecht smaakt lekker bij varkenshaas.
Ook lekker om te maken
Variaties op Risotto met paddenstoelen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gordon Ramsay's risotto met paddenstoelen | 1 | Rijstgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon, boter, oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 443 kcal | 22% | 1772 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 59 g. | 22% | 236 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |