Rotolo met wilde spinazie en funghi porcini

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Week de paddestoelen een kwartiertje in wat heet water.
  2. Bak de gesnipperde in wat boter goudbruin.
  3. Giet de paddestoelen door een zeef en bewaar het weekvocht.
  4. Spoel de paddestoelen zeer goed af onder een stromende kraan en laat ze uitlekken.
  5. Smoor de gesneden paddestoelen mee tot ze gaar zijn.
  6. Voeg af en toe wat van het gezeefde weekvocht en een scheutje toe.
  7. Laat het vocht verdampen en het mengsel afkoelen.
  8. Was de zorgvuldig en smoor deze in een pan tot de blaadjes geslonken zijn.
  9. Laat ze goed uitlekken in een vergiet en snijd ze fijn.
  10. Meng de met en .
  11. Breng op smaak met en .
  12. Rol stukken deeg met de pastamachine uit tot dunne lappen die iets korter zijn dan een uitgespreide schone theedoek.
  13. Plak een paar lappen met een klein beetje water aan elkaar tot bijna de hele doek bedekt is.
  14. Smeer het -kaas mengsel dun uit over de lap maar houd de randjes vrij.
  15. Breng een streep van het paddestoelenmengsel op de lap aan de onderzijde.
  16. Rol de lap met behulp van het doek voorzichtig op, te beginnen aan de kant waar de paddestoelen liggen.
  17. Rol de rotolo dan in de doek.
  18. Bind de beide uiteinden af met een stukje bindtouw en maak om de 20 centimeter als een rollade een extra knoopje om de rol.
  19. Kook de rol in een grote pan gezouten water in 30 minuten gaar.
  20. Laat wat boter smelten met een paar blaadjes verse salie.
  21. Laat dit zachtjes bakken zonder dat de salie bruin wordt.
  22. Serveer de rotolo door deze in mooie schuine plakken te snijden op een warme schaal overgoten met een beetje salieboter of een saus naar smaak.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ricotta
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
149 kcal
7%596 kcal
Vetten
11 g.
15%44 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%20 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%4 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rotolo met wilde spinazie en funghi porcini