Rozijnenbroodjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Rozijnenbrood recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de met de totdat hij lauwwarm is.
- Brokkel hierin de en los hem op.
- Laat 5-10 minuten staan, Was de en laat ze uitlekken.
- Kneed 500 gram met de , de en de gistmelk tot een glad deeg.
- Meng de erdoor.
- Laat het deeg afgedekt rijzen op een warme plek 45-60 minuten.
- Kneed het deeg nogmaals kort door en rol het 2-3 cm dik uit.
- Steek er met een glas of kookring (7-8 cm doorsnede) ca. 16 rondjes uit en leg ze voorzichtig op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
- Laat ze nog een keer 20-30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.
- Roer de en de doorelkaar en bestrijk de broodjes ermee.
- Bak de broodjes op de bakplaten na elkaar ca. 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1042 kcal | 52% | 4168 kcal |
Vetten | 75 g. | 107% | 300 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 120 g. | 46% | 480 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |