Salade met gegrilde geitenkaas
- Herkomst Belgie
- Categorie Lunchgerechten
- Bereiden
- Kookboek van michaeltoorop
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Verhit de plataardige en de en bak de plakjes brood aan één kant goudbruin (wij gebruiken de gril pan).
- Leg ze daarna op keukenpapier om af te koelen.
- Voor de saus:
- verhit de jam in een klein pannetje tot hij warm is, maar niet kookt.
- Druk de jam door een zeef in een schone pan, verwijder de stukjes.
- Abrikoos en roer de witte en mosterd erdoor.
- Verwarm de saus zachtjes en houd hem warm tot gebruik.
- Meng walnotenolie en en voeg naar smaak toe.
- Verwarm de grill een paar minuten voor u de salade serveert voor.
- Snijd de in rondjes van 60 gram en leg ze op de ongebakken kant van het plakje .
- Leg ze dan 3-4 min onder de grill, tot de kaas smelt.
- Schep de door de walnootdressing en schik de salade op 4 bordjes.
- Leg op elk bordje een stukje brood met , schenk een beetje abrikozensaus bij en serveer het gerecht.
Ook lekker om te maken
Variaties op Salade met gegrilde geitenkaas
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Salade met gegrilde geitenkaas en knoflook | 1 | Salades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- stokbrood en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood en wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in stokbrood
- dijon mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- stokbrood kan sporen bevatten van noten en Allergie in noten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en dijon mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 138 kcal | 6% | 552 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |