Sambal-ei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Dit geheel heb ik overgenomen van mijn vader.
  2. Ik moest goed opletten want hij werkt niet met een theelepel hier en eetlepel daar.
  3. Eerst kook je de hard.
  4. Dan snijd je de 2 uitjes fijn, niet snipperen maar gewoon fijntjes en gooit deze in een pan met hete olie.
  5. Weliswaar niet op een te hoog vuurtje want dan brand het aan.
  6. Vervolgens snijd je 2 rode fijn (je kan de helft van de pitjes eruit laten voor iets minder pittig).
  7. Doe 2 eetlepels erin.
  8. Dan gooi er op gevoel een beetje ve-tsin, paprika poeder, , wat witte,zwarte, groene , en een hééél klein beetje oedang in.
  9. Doe als laatst de , een theelepel of een teentje, een theelepel (lemon grass) en een half theelepeltje (gemberpoeder).
  10. Vervolgens op gevoel een beetje water erin zodat je een papje krijgt.
  11. En dan snijd je de door midden en leg je ze er 3 tot 4 minuutjes in.
  12. En smullen maar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • sambal en trassie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Sambal-ei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Mensen laat de Ve-stin er echt uit, dit is een materiaal dat zeer slecht is voor de gezondheid. En voegt niets toe aan de smaak van het gerecht. @Marloes De rest van de kruiden schaf je een keer aa... Lees reactie
jaccor 14 november 2014
Het lijkt me heel lekker maar er moeten zoveel (hete) kruiden in dat het toch heel duur wordt als je die allemaal nog moet kopen. En het zal wel heel erg heet zijn. Ik ga het toch proberen. Hopelijk v... Lees reactie
Marloes 22 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
201 kcal
10%804 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sambal-ei