Sambal-ei
- Herkomst Indonesie
- Categorie Hapjes
- Sambal recepten
- Bereiden
- Kookboek van tibbos1
- 2 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Dit geheel heb ik overgenomen van mijn vader.
- Ik moest goed opletten want hij werkt niet met een theelepel hier en eetlepel daar.
- Eerst kook je de hard.
- Dan snijd je de 2 uitjes fijn, niet snipperen maar gewoon fijntjes en gooit deze in een pan met hete olie.
- Weliswaar niet op een te hoog vuurtje want dan brand het aan.
- Vervolgens snijd je 2 rode fijn (je kan de helft van de pitjes eruit laten voor iets minder pittig).
- Doe 2 eetlepels erin.
- Dan gooi er op gevoel een beetje ve-tsin, paprika poeder, , wat witte,zwarte, groene , en een hééél klein beetje oedang in.
- Doe als laatst de , een theelepel of een teentje, een theelepel (lemon grass) en een half theelepeltje (gemberpoeder).
- Vervolgens op gevoel een beetje water erin zodat je een papje krijgt.
- En dan snijd je de door midden en leg je ze er 3 tot 4 minuutjes in.
- En smullen maar.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- sambal en trassie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Sambal-ei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 201 kcal | 10% | 804 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |