Sambal goreng telor

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Pel de .
  2. Leg ze tot aan het moment van gebruik in warm water.
  3. Hak de zeer fijn.
  4. Verhit de en fruit de tot ze lichtbruin zien.
  5. Roer er , , sambal naar keuze, suiker en door.
  6. Schenk er vervolgens 3 deciliter kokend water bij.
  7. Laat alles even flink doorkoken en roer er daarna de mix door.
  8. Temper de het vuur.
  9. Leg de in de saus en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen.
  10. Leg de gehalveerd in een voorverwarmde schaal.
  11. Schenk de hete saus over de .
25
25
25

Variaties op Sambal goreng telor

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sambal goreng telor
VariatieAantalGang
Sambal Goreng Telor6Eiergerechten
Sambal goreng telor met toemis boontjes2Rijstgerechten
Ajam paniki met witte kool in het zuur en sambal goreng telor1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sambal goreng telor heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Sambal goreng telor was echt lekker!
Tineke 29 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
131 kcal
6%1048 kcal
Vetten
9 g.
13%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sambal goreng telor