Sambal goreng tomaat
- Herkomst Indonesie
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Sambal recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Pan
Bereidingswijze
- Pel de en verwijder de harde kern.
- Doe de in een keteltje en breng ze rustig aan de kook.
- Snijd de rode klein en voeg ze toe.
- Als je van scherp houd, laat je de zaadjes en zaadlijsten erbij, anders verwijder je deze.
- Stamp de en de goela djawa fijn in de vijzel en voeg ze toe.
- Laat een kwartiertje indikken op een laag vuurtje en roer af en toe even door om aanbakken te voorkomen.
- Maak onder tussen de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
- De ui in stukjes van ½ cm en de knoflook in stukjes van 2 mm.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook totdat ze lichtbruin beginnen te verkleuren.
- Schep ze bij de tomaat en laat ze mee sudderen.
- Voeg de , het en de toe en laat nog even reduceren tot de gewenste dikte.
- Breng tot slot op smaak met een beetje of een scheutje vissaus.
- Eventueel kun je de sambal goreng een klein beetje binden met een theelepeltje aardappelmeel en een beetje koud water.
Ook lekker om te maken
Variaties op Sambal goreng tomaat
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Sambal Goreng Tomaat | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 172 kcal | 8% | 688 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |