Schotse ontbijtbolletjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vet twee bakplaten in.
  2. Zeef het en het in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  3. Los de op in de en voeg dan het toe.
  4. Giet het papje in het kuiltje en maak van het geheel een zacht deeg Kneed het deeg licht door en laat het afgedekt met ingevette plasticfolie op een warme plaats 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  5. Leg het op een met bloem bestoven oppervlak en sla het terug Verdeel het deeg in tien gelijke delen.
  6. Kneed ze recht en rol ze uit tot platte ovalen of tot rondjes met een doorsnee van 9 cm.
  7. Leg ze met voldoenden tussenruimte op de bakplaten en bedek ze met een stuk ingevette plastickfolie.
  8. Laat het deeg op een warme plek 30 min.
  9. rijzen Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  10. Druk de bolletjes met drie vingers in om de luchtbelletjes te verdelen en blaasjes te voorkomen Bestrijk ze met en bestuif ze met bloem.
  11. Bak ze in 15-20 min.
  12. lichtbruin en bestuif ze dan nogmaals.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
311 kcal
15%1555 kcal
Vetten
1 g.
1%5 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
64 g.
24%320 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schotse ontbijtbolletjes