Vet een bakplaat in met of olie of gebruik een vel bakpapier.
Zeef het en het in een kom.
Voeg de toe en wrijf het met de vingertoppen door het tot een kruimelig deeg.
Maak een kuiltje in het midden.
Meng met kaas, en kruiden en voeg bijna alle en water(80 milliliter) toe.
Meng met een mes tot een zacht deeg; voeg zonodig meer vloeistof of meel toe.
Leg het deeg op een met bakmeel(250 gram) bestoven werkblad en kneed het snel en luchtig glad. (Het deeg moet soepel kneedbaar zijn en mag niet plakken).
Druk of rol het deeg vervolgens op het werkblad uit tot een lap van 1-2 cm dik.
Steek rondjes uit het deeg met een vormpje van 5 cm doorsnee (of snijd het deeg gewoon in hapklare stukken).
Leg de rondjes op de bakplaat en bestrijk ze met melk(1 stuk)(1.25 deciliter).
Bak ze 10-12 min.
goudbruin
(als je niet zeker weet of ze gaar zijn breek je er één open.
Je kan ze altijd nog wat langer bakken).
Overheerlijk en zo pittig te maken als je wilt.
Ter variatie kun je proberen te werken met een zakje van Silvo voor kruidenboter.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, melk, oude kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, melk, melk, oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.