Bitterballen

Ingrediënten

+ -
print

Bouquet garni van:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de kruiden in een thee-ei of in een zakje van neteldoek, zodat je ze later makkelijk kunt verwijderen.
  2. Doe het in een pan en breng het aan de kook.
  3. Snijd de poulet in kleine stukjes en doe ze in het .
  4. Laat even zachtjes koken en schuim dan af.
  5. Voeg de bouillonblokjes en de kruiden toe.
  6. Laat het vlees op een zacht vuurtje met de deksel op de pan volledig gaar worden, zodat het in vezels uit elkaar valt.
  7. Reken op 1 à 3 uur, afhankelijk van de kwaliteit van het vlees.
  8. Laat het vlees uitlekken in een zeef en vang de bouillon op.
  9. Verwijder de kruiden.
  10. Smelt de in een pan, roer de erdoor en laat even garen.
  11. Voeg geleidelijk, onder voortdurend roeren ½ liter bouillon toe.
  12. Blijf roeren totdat een mooie gladde pap ontstaat.
  13. De roux moet dikker zijn dan je normaal gebruikt als basis voor een saus.
  14. Laat 2 minuten garen.
  15. Schep het vlees erdoor en breng op smaak met eventueel nog wat en .
  16. Zorg dat er geen stukjes meer in het vlees zitten.
  17. Deze anders met je vingers uit elkaar trekken tot losse vezels.
  18. Plaats de ragout in de koelkast en laat hem volledig afkoelen en opstijven.
  19. De diepvries werkt sneller, maar dan moet je wel oppassen dat de zaak niet bevriest.
  20. Klop in een kommetje de 3 los met 2 eetlepels en een beetje en .
  21. Vorm van de ragout balletjes, rol die door het , vervolgens door de uierstruif, weer door het , nogmaals door de eierstruif en tot slot nog een keer door het .
  22. Vorm op deze manier 50 à 60 bitterballen.
  23. Verhit de friteuse tot 180° C.
  24. Frituur de bitterballen in 3 tot 4 minuten knapperig bruin.
  25. Afhankelijk van de grootte van je friteuse maximaal 6 tot 8 bitterballen tegelijk frituren.
  26. Laat de bitterballen even uitlekken op keukenpapier.
  27. Serveer ze met mosterd en maggi uit de fles.
  28. Variatie:
  29. voor kaasbitterballen gebruik je i.p.v.
  30. de bouillon ½ liter melk.
  31. Roer 500 gram geraspte kaas naar keuze onder de roux.
  32. Bereidingsduur: 3 à 4 uur!
  33. Begin dus op tijd of maak de ragout de dag ervoor alvast klaar.
25
25
25

Variaties op Bitterballen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bitterballen
VariatieAantalGang
Bitterballen4Snacks
Kaasbitterballen2Snacks
Gruyere bitterballen1Snacks

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Bitterballen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Goed recept! Omdat ik in de USA verblijf, probeer ik de smaak aan te passen aan die hier in Florida. Mijn aangepaste recept volgt zo spoedig mogelijk.
hpalmen 20 juli 2013
Prima recept!
Ron Propst 8 januari 2012
Nou, kon wel een kookboekje zijn. dubbel gepaneerd. hoe doe je dat? zelf gedaan? Dacht het niet, vraag me af of je weet wat roux is
benwissink 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
284 kcal
14%1704 kcal
Vetten
14 g.
21%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%222 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bitterballen