Snoekballetjes in dillesaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Eerst gaan we de saus maken.
  2. Maak het schoon en snijd hem in dunne plakjes.
  3. Doe ze in de pan en doe de witte en de vermouth er bij.
  4. Breng dit aan de kook en doe de er bij.
  5. Nu inkoken tot er nog 1/3 over is.
  6. Doe de creme fraiche en 1 deciliter er bij.
  7. Kook het nu even tot het een beetje dik is.
  8. Breng op smaak met wat en .
  9. Monteer de saus af met ca. 25 gram zeer koude die u er beetje bij beetje doorheen klopt.
  10. Pluk 1 takje tijm en hak alles zeer fijn.
  11. Doe dit tot slot bij de saus en hoe het geheel au bain marie warm.
  12. Nu gaan we de snoekballetjes maken.
  13. Was de filet en snijd ze in kleine blokjes.
  14. Neem wat ijsblokjes uit de koelkast en sla die fijn.
  15. Leg hier de snoekblokjes op.
  16. Haal de vis van het ijs als deze door en door koud is.
  17. Doe 6 deciliter er bij en pureer dit tot een gladde massa.
  18. Zet de massa weer op het ijs.
  19. Hou alles zeer koud!
  20. De rest van de , 1 deciliter, lobbig kloppen, dus net niet stijf.
  21. Roer dit nu door de vismassa en maak op smaak met wat peper en .
  22. Maak met een ijstang nu balletjes van de vismassa en leg de balletjes op het ijs.
  23. Breng de aan de kook en doe er de resterende takjes in.
  24. Doe de visballetjes er bij en laat alles 10 minuten zacht koken tot ze gaar zijn.
  25. Neem 4 diepe borden en vul deze met de saus.
  26. Doe voorzichtig de balletjes er in en leg er eventueel nog een klein takje op.
  27. Lekker met rijst of gekookte aardappelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon en visbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon, wijn, visbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon, wijn, visbouillon
  • visbouillon, boter, visbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, boter, room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon en visbouillon
  • room, boter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en visbouillon
  • visbouillon en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
127 kcal
6%508 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Snoekballetjes in dillesaus