Spaanse tortilla

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Bak ze in 1 deciliter in ca. 20 minuten gaar, af en toe keren.
  3. Laat ze uitlekken en bestrooi ze met 1 theelepel .
  4. Snipper de en fruit ze in een klein beetje .
  5. Doe na 1 minuut de knoflook erbij en fruit door tot alles goudgeel is en laat daarna ook dit uitlekken.
  6. Kluts de en maak op smaak met 1 theelepel en wat .
  7. Schep de aardappel en ui hier doorheen.
  8. Verhit 1 deciliter in een grote koekenpan, liefst met anti-aanbaklaag.
  9. Giet het mengsel erin en maak de bovenkant plat door de aardappelstukjes onder te drukken.
  10. Bak 3 minuten zachtjes op laag vuur.
  11. Keer de tortilla door deze op een groot bord te schuiven, de pan er ondersteboven op te zetten en dan te draaien terug in de pan.
  12. Bak nog zachtjes 3 minuten door.
  13. Direct serveren of eerst laten afkoelen tot kamertemperatuur.
  14. Voor tapas in mooie handzame stukjes snijden (bijvoorbeeld driehoekjes).
25
25
25

Variaties op Spaanse tortilla

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spaanse tortilla
VariatieAantalGang
Spaanse Tortilla6Eiergerechten
Spaanse tortillapuntjes met vis1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
68 kcal
3%816 kcal
Vetten
4 g.
5%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaanse tortilla