Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozencake met roomijs voor buffet recept
Abrikozencake met roomijs voor buffet recept

Abrikozencake met roomijs voor buffet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Klop voor het beslag met de mixer de boter met de suiker zacht.
Voeg een voor een de eieren toe en klop tot het ei is opgenomen alvorens een volgend ei toe te voegen.
Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en mix tot een glad beslag.
Mix er de melk door. Schenk het beslag in de vorm en druk de helft van de abrikozen er met de bolle kant in.
Bak de cake in een voorverwarmde oven op ca. 37.5 minuten goudbruin en gaar. Pureer ondertussen met de staafmixer de resterende abrikozen met het sinaasappelsap tot een gladde saus.
Zeef de saus desgewenst en voeg poedersuiker naar smaak toe
Laat de cake afkoelen, bestuif met een dikke dons poedersuiker en snijd in blokjes. Serveer de cake met bolletjes vanilleroomijs met de abrikozensaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abrikozencake met roomijs voor buffet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven