Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tam konijn recept
Tam konijn recept

Tam konijn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Konijn in stukken verdelen, of poelier laten doen. Kruiden met peper en zout Uien schoonmaken en snipperen. Laat flinke kluit boter bruin worden in grote braadpan. Stukken konijn in 2 of 3 keer aanbraden (tussendoor boter erbij doen) en uit pan nemen. Half pakje boter toevoegen en bruin laten worden, daarna de uien zacht bakken tot de lichtbruin zijn. Half kopje water, laurier en scheutje ketjap toevoegen. Konijn terug in de pan. Op laag vuur laten sudderen elk half uur omdraaien. Jong konijn minimaal 2 uur, oudere 6 tot 8 uur. Eventueel wat water toevoegen als de jus de veel verdampt. Het vlees is pas klaar als het van het bot valt!

Serveersuggesties

Lekker met gekookte aardappels, boontjes en zelf gekookte appelmoes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tam konijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven