Spekkoek
- Herkomst Indonesie
- Categorie Taart en gebak
- Spekkoek recepten
- Bereiden
- Kookboek van sannew
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Roer de boter en de helft van de suiker tot een glanzende massa.
- Scheid de in dooiers en eiwit.
- Klop de dooiers schuimig met het restant suiker en klop daarna het eiwit stijf.
- Roer vervolgens het boter-vanille-suikermengsel luchtig door elkaar met het geklopte eiwit en de schuimig geroerde eierdooiers.
- Zeef er de en het doorheen en schep het met de melk nogmaals goed om en om.
- Verdeel het beslag over 2 kommen in gelijke delen.
- Voeg aan een kom de kruiden toe.
- Dit beslag wordt beige-bruin, het andere blijft lichtgeel.
- Boter een springvorm van circa 27 centimeter doorsnede goed in.
- Schep hierin een dun laagje van het lichte beslag.
- Schuif de vorm op het bovenste rooster onder de grill, die op zijn hoogste stand moet worden ingesteld.
- Als het beslag gaar is, wat na enkele minuten het geval is, wordt eenzelfde laagje van het bruine beslag op de gare laag aangebracht.
- Deze handeling herhalen tot al het beslag op is.
- Nadat 5 a 6 laagjes zijn aangebracht, moet de springvorm op het lagere rooster gezet worden.
- De koek is klaar als het bovenste laagje gaar is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spekkoek42u
-
Recept
Spekkoek455m
-
Recept
Spekkoek uit de magnetron430m
-
Recept
Spekkoek445m
-
Recept
Indonesische spekkoek425m
-
Recept
Spekkoek42u
Variaties op Spekkoek
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spekkoek | 6 | Taart en gebak |
Indonesische spekkoek | 1 | Taart en gebak |
Spekkoek uit de magnetron | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 564 kcal | 28% | 2256 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 90 g. | 34% | 360 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |