Spelt/rogge/bierbol zonder te kneden

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, meel, suiker, en in een ruime kom.
  2. Beslist niet te veel , de bedoeling is dat het in het het meeste werk doet.
  3. Eventueel helemaal geen broodgist toevoegen.
    Meng dit met het flesje (op kamertemperatuur), totdat een vochtige massa ontstaat.
  4. Dek dit af met plastic folie en laat ong. 16-18 uur rijzen, niet te koud en niet te warm, maar in ieder geval niet op de tocht.
  5. Gewoon in een hoekje van het aanrecht.
    De volgende dag:
    Doe veel bloem op je werkbank.
  6. Schraap het deeg uit de kom en gooi dit op je werkbank.
  7. Probeer het een beetje uit te drukken tot een vierkante lap, vouw deze dubbel, draai een kwartslag en vouw nogmaals dubbel.
  8. Dek het af met wat plastic folie en laat ongeveer 15 minuten rusten.
    Neem een vel bakpapier, bestrooi deze met een beetje bloem, gooi het deeg er op en vorm er een bol van.
  9. Strooi er nog wat bloem over, dek af met een theedoek en laat nog 2 uur rusten.
    Warm van te voren de oven voor op 230C.
  10. Neem een ronde ovenschaal, en warm deze mee op in de oven.
  11. Neem als de oven en schaal op temperatuur zijn de schaal uit de oven, probeer in één keer de bol deeg er in te doen en zet het zo snel mogelijk weer in de oven.
  12. Bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar.
  13. Laat het brood afkoelen op een rooster.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bier
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Spelt/rogge/bierbol zonder te kneden heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dank voor dit recept. Heb het net voor de eerste keer geprobeerd en het brood smaakt heerlijk. Het is wel niet zo goed gerezen, maar wel voor herhaling vatbaar!
Miriam 2 maart 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
26 kcal
1%26 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spelt/rogge/bierbol zonder te kneden