Ingrediënten

+ -
print

Materiaal:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Mengkom
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de zakjes in een maatbeker en voeg daar ong. 150-200ml lauwwarm aan doe.
  2. Voeg tevens een scheutje /agavesiroop toe en roer alles goed door.
  3. Zet het mengsel op een warme plek en laat 10min.
  4. staan.
  5. Na 10min.
  6. Is het mengsel gaan schuimen.
  7. Doe beide meelsoorten in een mengkom en voeg daar het giftmengsel en het aan toe.
  8. Zet de mengkom in de keukenmachine en laat de machine met een deeghaak het deeg kneden.
  9. Voeg een en een scheutje toe en laat dit opnemen in het deeg door de machine.
  10. Voeg langzamerhand het resterende lauwwarme toe (370-320ml) totdat het deeg een grote klomp gaat vormen.
  11. Het deeg mag niet te erg plakken (het moet redelijk makkelijk van de haak te halen zijn) en niet te droog zijn.
  12. Strooi wat (maakt niet uit welke) in de kom en leg de klomp daarin.
  13. Maak een theedoek vochtig met warm en leg deze over de kom heen.
  14. Zet de kom op een warme plek 30min.
  15. weg.
  16. Haal na 30 min.
  17. het deeg uit de kom en verdeel het deeg in 9 of 12 gelijke stukken.
  18. Rol op een met bestrooid werkblad de stukken tot gelijke bollen.
  19. Leg de bollen op een met bakpapier bedekt bakblik tegen elkaar aan; een in het midden en dan in twee rondjes op de middelste heen leggen.
  20. Druk ze goed tegen elkaar aan en schuif de plaat in een koude oven.
  21. Laat alles nog 30min.
  22. rusten voordat je de oven op 180 graden aan zet.
  23. Laat het breekbrood in 30min.
  24. bakken (ook al is de oven in het begin nog niet warm).

    Voeg bij het deeg kneden al wat toe en strooi nadat je het breekbrood in de juiste vorm hebt gekneed allerlei en wat over het breekbrood heen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1027 kcal
51%1027 kcal
Vetten
15 g.
21%15 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
148 g.
57%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Speltbreekbrood