Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel en meel
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (5)
Speltbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 5 recensies RESET
Helemaal eens met de post van henny57. Wel erg veel deeg voor een cakevorm van gemiddeld 28 cm.
Een andere tip: gebruik olijfolie in plaats van meel om op het aanrechtblad te doen als je het brood ga... Lees reactie
Thuisbroodje 10 augustus 2013
Roggemeel en speltmeel kun je bij een molen kopen! En niet eens duur. Ikzelf haal mijn bloem ook altijd in de molen!Lekkerder en goedkoper!
Gewoon brood van patentbloem moet altijd twee keer rijzen. Dan weer doorkneden nog even narijzen voor het de oven in gaat. De bovenkant bestrijk ik altijd met melk voor een mooie korst. Hoeft dat all... Lees reactie
Ik zou dit recept heel graag willen proberen te maken, maar waar koop ik roggemeel en volkoren speltmeel?
Ellis 19 augustus 2012
Is dat niet een erg slap deeg omdat je er 67% vocht op hebt ? En omdat spelt minder vocht opneemt dan patentbloem.
dat werkt toch helemaal niet lekker?
je hebt bijna 1300 gr deeg, dat past toch ge... Lees reactie
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.