Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Bakplaat

Bereidingswijze

  1. De knoflook fijnhakken en in een pannetje in de olie licht verhitten.
  2. Van het gas af de fijngehakte kruiden en toevoegen.
  3. Laten afkoelen en zeven.
  4. De olie bewaren.
  5. Olijfolie kan ook gebruikt worden, maar dan wordt de korst minder knapperig.
    Het speltmeel, en in een mengkom mengen.
  6. Afgedekt 15 minuten mengrust geven.
  7. Speltbloem toevoegen en goed mengen.
  8. Afgedekt 15 minuten mengrust geven.
  9. Het , , lijnzaad en kruidenmengsel toevoegen en het deeg 10 minuten kneden.
  10. Deegstuk opbollen en licht bloemen.
  11. In de mengkom afgedekt ca. 30 minuten laten rijzen tot het volume verdubbeld is.
  12. Het deegstuk licht platdrukken, opbollen en bloemen.
  13. Op een bakplaat ca. 30 minuten onder een vochtige doek laten narijzen tot volume verdubbeld is.
  14. Deegstuk kruislings insnijden, benevelen met plantenspuit en 45 minuten afbakken in een heteluchtoven van 180°C.
  15. Halverwege de baktijd insmeren met de gezeefde olie.
  16. Het brood is gaar wanneer het hol klinkt als je op de onderkant klopt.
  17. Goed laten afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in gist
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Speltbrood met knoflook en kruiden heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoelang kan ik het speltbrood van karnemelk bewaren? Moet het in de koelkast of plastic zakje?
Wilma 16 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
4520 kcal
226%4520 kcal
Vetten
458 g.
654%458 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
70 g.
27%70 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Speltbrood met knoflook en kruiden